Egyre több hivatalos tennivalót tudunk az interneten keresztül bonyolítani. Vásárolunk, szolgáltatásokat rendelünk meg, számlát fizetünk be vagy éppen biztosítást kötünk. A legtöbb autótulajdonos bizonyára egyetért, ha azt mondjuk, a kötelező biztosítást is célszerű manapság online elintézni.

Weboldal megtekintése: Kötelező biztosítás kalkulátor

Ha a világhálón keresztül kötjük meg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, két óriási előnnyel minimum számolhatunk. Az első: időt spórolunk. Aki bármilyen hivatalos ügyet intézett már életében, az tudja, mennyi idegességgel, szaladgálással, sorbaállással járnak az ilyen dolgok, sok esetben a biztosítás sem kivétel. A neten ez a folyamat gyors, egyszerű és kényelmes. Megkötheti biztosítását egy kényelmes karosszékben ülve is.

A másik nagy előny pedig a teljes kínálat áttekinthetősége. Minden évben olvashatjuk a kötelező biztosítás váltási időszakban a hírek között, hogy aki jól választ, annak akár többezer forinttal lehet “rövidebb” az éves díja. Ennek mindössze annyi a titka, hogy jól kell megválasztani, melyik pénzintézetnél kötünk. Az alkusz cégek weboldalain található kgfb kalkulátorok egy helyre listázzák az összes elérhető ajánlatot, hogy tényleg pofonegyszerű legyen megtalálni a legolcsóbbat. Ha megvan a nyerő tarifa, akkor a konkrét kötést is elvégezhetjük a weben keres